Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Gratis verzilverde uitgifte van De Slag om de Schelde

Dit hele jaar wordt stilgestaan bij 75 jaar Vrede en Vrijheid. Eén operatie die erg belangrijk was in het verdringen van de Duitse bezetter was De Slag om de Schelde. Een herinnering aan deze grootste slag in de geschiedenis op Nederlands grondgebied is sinds kort gratis te verkrijgen als prachtige verzilverde uitgifte.

Op de herdenkingsuitgifte van De Slag om de Schelde zijn de hevige gevechten om de Schelde te zien. De ontwerper van de afbeelding legt uit wat de munt verwoordt: “Zowel over de grond, de lucht als de zee werden de bezetters door de geallieerde troepen aangevallen. Met name de amfibievoertuigen waren opvallend bij deze slag, omdat deze maar zelden werden ingezet. Verder zijn de Zeeuwse eilanden afgebeeld. De Slag om de Schelde werd op en rond deze eilanden uitgevochten. De voertuigen die vanuit meerdere kanten richting Zeeland bewegen, maakt duidelijk dat het gebied van alle kanten is aangevallen. In cirkels op de voorzijde van de uitgifte staan de vlaggen van de vier geallieerde landen - Canada, Amerika, Engeland en Polen – die een voorname rol hebben gespeeld bij de bevrijding.”

De Nederlandse leeuw op de achterzijde van de munt is ‘reverse proof’ geslagen. “Normaliter zijn gravures mat en is het oppervlak van de munt glimmend. Bij deze munt is de leeuw glanzend waardoor hij meer tot zijn recht komt.”

Lange traditie

Het vervaardigen van herdenkingsuitgiftes over de Tweede Wereldoorlog kent een lange traditie. “Dat geldt zowel voor munten die later zijn uitgegeven als herdenkingsmunt, zoals de 10 gulden munt uit 1977 over het Marshal plan en de munt van 50 gulden die 50 jaar bevrijding in 1995 herdenkt, als voor munten en bankbiljetten die bekend zijn geworden door de Tweede Wereldoorlog. Zo is er in 1943 en 1944 zilvergeld geslagen in Amerika om direct na de oorlog in Nederland in omloop te brengen en het geldverkeer op gang te brengen. En bankbiljetten en zinken munten die door de Duitsers in omloop zijn gebracht tijdens de oorlog. De bezetter had immers al het metaal uit de roulatie geprobeerd te nemen om oorlogsmachinerie te blijven produceren. De Nederlandse bevolking werkte niet mee. Zo ontstond één van de beroemdste Nederlandse guldens; de zilveren gulden uit 1940. Deze werd massaal opgepot en door het wijzigen van de gravure tot een nationaal verzetssymbool gemaakt. Het portret van koningin Wilhelmina werd zo gegraveerd dat zij een helm op had en het rondschrift ‘Wilhelmina Koningin der Nederlanden’ werd zodanig weggeschuurd dat er ‘Wilhelmina in London’ leesbaar werd. De munt werd onderhands verkocht voor 25 gulden. Het geld kwam ten goede aan het verzet.”

Verzilverde uitgifte

Munt-Online bracht vanwege 75 jaar Vrede en Vrijheid eerder dit jaar al gouden postzegels uit van Anne Frank en 75 jaar Vrede en Vrijheid en drukte een speciaal Vrede en Vrijheid – 0 eurobiljet. Ook perste Munt-Online een Canadese Victory Nickel 2020. Pas geleden kwam de verzilverde uitgifte ‘Operatie Market Garden’ op de markt. Nu is daar De Slag om de Schelde bijgekomen.

In totaal 50.000 huishoudens kunnen de ‘De Slag om de Schelde herdenkingsuitgifte’ kosteloos bemachtigen. Dit kan op www.slagomdescheldemunt.nl.

Lees het verhaal achter De Slag om de Schelde.

Waarom Munt-Online

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen
30 dagen retourgarantie
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode iDeal Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Betaalmethode In3 Verzendmethode PostNL Verzendmethode Packs Verzendmethode DHL SSL Beveiliging